Cauze ale scoliozei si cifozei la copii. Partea a II-a

ghiozdan trolerScolioza și cifoza sunt niște afecțiuni ale coloanei vertebrale de care suferă foarte mulți copii. Cifoza se referă de fapt la acea cocoașă din spate, iar scolioza este acea arcuire a coloanei vertebrale în plan lateral în C sau în S. În România, aproape 20% dintre copiii de clasa a II-a suferă de una dintre aceste afecțiuni, în timp ce la clasa a VIII-a, procentul elevilor care sunt diagnosticați cu una dintre aceste boli ale coloanei vertebrale crește la 70%. Iată care sunt unele dintre cele mai uzuale cauze ale acestor afecțiuni:

1. Poziția incorectă în bancă la școală
Datorită faptului că elevii au aproximativ cinci – șase ore de școală pe zi, aceștia nu pot să adopte o poziție corectă în tot acest timp. Astfel, ei se culcă pe bancă, se spijină într-o mână, se lasă prea mult pe spate și adoptă tot felul de poziții incorecte, care pun presiune pe spate și pe coloana vertebrală. Astfel, în acest mod, pot apărea cele două afecțiuni, întrucât spatele este supus unui stres din cauza pozițiilor incorecte în bancă.
2. Creșterea bruscă în înălțime
Adolescenții și preadolescenții se pot confruntă cu o creștere foarte bruscă în înălțime, fapt ce poate dăuna coloanei vertebrale și poate contribui la diagnosticarea cu una dintre aceste afecțiuni. Dacă observi că al tău copil a crescut prea mult și prea repede în înălțime, mergi cu el la medic și află care sunt sfaturile specialistului.
3. Purtarea incorectă a ghiozdanului
Mulți elevi aleg să poarte ghiozdanul pe un singur umăr sau să apeleze la o geantă de umăr, lucru care poate afecta sănătatea coloanei vertebrale. Astfel, ar fi ideal că elevii fie să poarte corect ghiozdanul, fie să apeleze la un ghiozdan troler. Un ghiozdan troler poate fi tras pe roți, astfel că este limitată la maximum presiunea de pe spatele și umerii elevului. În acest mod, un ghiozdan troler scade ricurile de a dezvolta cele două afecțiuni ale coloanei vertebrale.

Leave a Reply